Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Пламен К., на 31 г.

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Пламен К., на 31 г.
Коментари Харесай

Изправят пред съда мъжа, убил 18-годишен асеновградчанин в Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Пламен К., на 31 година Той е предаден на съд за това, че на 01.11.2019 година е предизвикал гибел по несъобразителност на Георги К., на 18 година, в резултат на съзнателно нанесена телесна повреда-тежка черепно-мозъчна контузия, непрекъснато общо разстройство на здравето, рисково за живота - закононарушение по член 124 ал.1 прочие 1 от Наказателния кодекс.

На 1 ноември 2019 година двамата били в дискотека в гр. Пловдив със свои другари. Там Георги се опитвал да предизвика Пламен К. По-късно двете компании си тръгнали. Отправили се към чакащи таксита на близкия бул.. По пътя Георги отправил реплики към обвинения, който се засегнал и обидил от думите му. Поради тази причина той се насочил към 18-годишния юноша и му нанесъл мощен удар в лицето. Георги К. паднал по тил на асфалта на пътното платно, блъснал си главата и изпаднал в безсъзнание. Подаден и бил сигнал на тел. 112.  Г.К. бил откаран в болничното заведение, изпаднал в кома и на 13 ноември 2019 година умрял.

По воденото досъдебно произвеждане са осъществени голям брой експертизи, свързани с определяне механизма на причиняване на гибелта на потърпевшия.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото. 

Снимка: TrafficNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР